Spring naar hoofd-inhoud

Osteopathie Oostburg

Osteopathie in Oostburg  

Mijn naam is Ruben Van Assche, osteopaat bij Osteopathie Oostburg. Als kind al was ik gebeten door de sportmicrobe. Eerst in atletiek maar later vooral in de kajak vond ik het intrigerend hoe je via training telkens weer de lat iets hoger kon leggen voor je lichaam. Die fascinatie voor het menselijk lichaam vertaalde zich uiteindelijk in mijn studiekeuze voor revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de universiteit Gent.  

Na enkele jaren in het werkveld als fysio voelde ik opnieuw de behoefte om die fascinatie iets verder uit te diepen en zo kwam ik terecht bij de opleiding osteopathie aan het IAO te Gent. Naast een eigen praktijk in België kwam ik een drietal jaar geleden via Martine De Vos in Oostburg terecht. Na jarenlang in een zeer goed teamverband te hebben samengewerkt, was ik zeer vereerd toen de vraag werd gesteld of ik de praktijk in Oostburg wou overnemen. Dit resulteerde in het ontstaan van ‘Osteopathie Oostburg’.  

De praktijk is voor iedereen toegankelijk, van jong tot oud. Uiteraard vraagt elke patiënt zijn specifieke benadering en behandeling waarbij de multidisciplinaire aanpak zeker voldoende aandacht verdient. En daarbij is de aanwezigheid van de vele verschillende disciplines binnen ZorgSaam Antonius en het gezondheidscentrum zeker een pluspunt! 

Meer informatie op www.osteopathie-oostburg.nl 

Hoe verloopt een behandeling bij de osteopaat?

De behandeling verloopt met de handen. Via zachte handgrepen worden blokkades in de beenderen, spieren, gewrichten of organen losgemaakt zodat ze weer beweeglijk kunnen worden. Daardoor verhoogt ook de doorbloeding. 

Dit gebeurt met het oog op een beter genezingsproces. Daarom zullen de sessie van een osteopathische behandeling ook niet kort op elkaar volgen. Het lichaam moet volop de kans krijgen om zichzelf te herstellen. De behandeling is niet pijnlijk en heeft een ontspannende werking. 

Op een afspraak te maken is geen medisch voorschrift of doorverwijzing van een arts nodig.