Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Mentaal Beter breidt uit

Meer aandacht voor de ondersteuning van jongeren

De psychologenpraktijk van Mentaal Beter in het gezondheidscentrum Antonius is onlangs uitgebreid. Naast het aanbod voor volwassenen is er nu nog meer aandacht voor jongeren. In de extra ruimtes vind je Mentaal Beter Jong Oostburg.

Mentaal Beter Jong Oostburg onderzoekt en behandelt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Je kunt er terecht met lichte tot matig ernstige psychische klachten die bijvoorbeeld te maken hebben met angststoornissen, AD(H)D, autismespectrumstoornissen, depressie, trauma, rouw, lichamelijke klachten, emotieregulatie-, gedrags-, zelfbeeldproblemen, enzovoort.

Waar moet je dan aan denken? Een van de psychologen, Marieke Van Nieuwerburgh, geeft de volgende voorbeelden:

“Jasper is 15 jaar en zit niet lekker in zijn vel. Hij voelt zich onzeker en piekert vaak. Hij kan zich nog minder dan voorheen concentreren tijdens de les.”’

“Samina is 9 jaar. Ze wordt aangemeld omwille van agressieve buien thuis. Ze heeft vaak ruzie met vriendinnen. Slapen lukt moeilijk, en ze voelt zich vaak verdrietig.”

“Evi is een meisje van 14 jaar dat slachtoffer werd van grensoverschrijdend gedrag. Zij voelt zich erg angstig en haar cijfers gaan achteruit. Ouders weten niet hoe haar hierin te ondersteunen.”

“Samen met Jasper, Samina, Evi en ouders gaan we op weg, en zoeken we naar manieren voor hen om zich terug beter te voelen. Ons motto is ‘Wij helpen klachten verminderen en krachten ontwikkelen’.”

“Onderzoek vindt plaats in onze (nieuwe) gesprekruimtes. Dat gebeurt via vragenlijsten, observaties, tekenen, testmaterialen, spel en gesprek. Behandelingen vinden individueel of in groepsverband en/of in gezinsgesprekken plaats. Onze afspraken zijn op kantoor of online en duren meestal een uur. De gezinsbehandelaar kan ook aan huis komen. Structureel bieden we de volgende groepstrainingen aan. Oudercursussen ADHD en assertiviteitstrainingen voor kinderen (9-12 jaar) en jongeren (12-16 jaar). Oudercursussen  ASS, faalangsttrainingen (9-12 jaar), sociale vaardigheidstrainingen (6-8 jaar) en emotieregulatie trainingen (5-7 jaar en 12+).

Mentaal Beter Jong Oostburg bestaat uit de psychologen Maël Reubens en Alexia Daem, gezinsbehandelaar Floor Princen en GZ-psycholoog Marieke Van Nieuwerburgh.
Samen met de kinder- en jeugdpsychiater Bels en de overige collega’s van Kind en Jeugd in Hulst en Terneuzen (de hoofdlocatie) vormen ze Mentaal Beter Jong Zeeuws-Vlaanderen.

Hoe aanmelden
Aanmelden kan met een verwijzing via de gemeente of een arts. Daarna wordt telefonisch contact opgenomen om de vraag te verkennen. Vervolgens wordt een eerste kennismaking ingepland met kind en ouders. 

Mentaal Beter Jong Oostburg is gehuisvest op de begane grond in het ZorgSaam Ziekenhuis alwaar je het gezondheidscentrum Antonius vindt en ook het aanbod van Mentaal Beter volwassenen.
Dat wordt aangeboden door Els Heene, klinisch psycholoog en Fien Tamsin, psycholoog. 
 

Terug