Spring naar hoofd-inhoud

Seniorenkliniek Oostburg

Op de 4e etage van het Gezondheidscentrum Antonius bevindt zich de Seniorenkliniek Oostburg van ZorgSaam. Kwetsbare ouderen kunnen er revalideren na bijvoorbeeld een botbreuk, beroerte of ziekte. Ook kunnen kwetsbare ouderen er tijdelijk terecht na een ziekenhuisopname of als het thuis om medische redenen even niet gaat.

Patiënten uit West Zeeuws-Vlaanderen hebben de gelegenheid om dicht bij huis, met hun eigen vertrouwde mensen in de buurt (zoals familie of mantelzorgers) te revalideren of te herstellen. ZorgSaam speelt met de Seniorenkliniek in op een grote behoefte in de regio: het aanbieden van Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) en Eerstelijns Verblijf (ELV).

Het verblijf is kortdurend. Patiënten worden alleen opgenomen als terugkeer naar huis haalbaar is. En dit op een verantwoorde manier. Alles in de Seniorenkliniek staat dus in het teken van herstel. Zelf  kunnen is zelf doen, dat is het motto.

Door de 24-uurs zorg en door de aanwezigheid van de specialist ouderengeneeskunde, de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de psycholoog, de logopedist, de maatschappelijk werker, de diëtist en de geestelijk verzorger kan de patiënt kortdurend en adequaat worden behandeld en begeleid.

De Seniorenkliniek biedt 16 plaatsen. De specialist ouderengeneeskunde besluit of een patiënt in aanmerking komt voor de Seniorenkliniek.

 

Mevrouw Van Waes-Martens

“Ik kan nu dichtbij huis herstellen, met familie in de buurt. In totaal verblijf ik zo’n drie weken in de Seniorenkliniek. Ik weet al wanneer ik naar huis ga. Daar werk ik naar toe, samen met onder andere de fysiotherapeut. En dan red ik mij weer.”

 

Seniorenkliniek Oostburg

4e etage van het Gezondheidscentrum Antonius

T: 0117-459351 / E: seniorenkliniekoostburg@zzv.nl / W: www.seniorenkliniekoostburg.nl